Sunday, 18 September 2016

Wanita dan Makanan Ibarat Lagu dan Irama



Ibarat lagu dan irama, macam tu juga la wanita dah makanan. Memang tak boleh dipisahkan hehe. Sebut pasal makanan ni kan, ramai wanita terutamanya mereka yang bergelar ibu dan isteri, mencari sesuatu yang terbaik untuk keluarga. Sebab itulah harini ramai wanita, ibu dan isteri ni yang pergi ke kelas masakan untuk menambah ilmu-ilmu dan teknik masakan sedia ada. Ada juga yang berkongsi resepi dengan rakan-rakan lain di internet sehingga terjadinya resepi viral dan semua orang berlumba-lumba untuk mencuba resepi tu hehe. Saya pun salah seorang yang mencuba resepi tu juga. Ada yang sedap dan menjadi, ada juga resepi yang saya rasa payah nak buat dan akhirnya saya decide untuk beli saja di kedai hehe. Apa pun, saya support mereka yang gigih berusaha memasak untuk keluarga ni. Bukan senang tau nak beri komitmen pada keluarga, dan pada masa yang sama tetap fokus pada kerjaya.

Seperti orang lain, saya pun nak berkongsi juga beberapa resepi menarik yang pernah saya belajar dalam blog ini. Insyaallah tutorial bergambar pun saya akan sertakan dalam blog ini nati. Tapi fokus saya lebih kepada makanan melayu. Haa bukan apa, pada saya kuih-kuih melayu ni sangat sedap dan lazat. Bila saya ke luar negara, ramai masyarakat tempatan di sana yang mempromosikan kuih-kuih dan makanan mereka. Jadi, kenapa kita di Malaysia tak nak buat benda yang sama kan.

Bercakap pasal makanan ni juga, sebenarnya saya ada juga buat journal makanan untuk beberapa tempat makanan yang menarik. Contohnya, bila saya ke Langkawi bersama keluarga tahun lepas, saya ada berkunjung ke tempat-tempat makanan di tepi pantai macam cendol, laksa dan rojak. Aduhai memang sedap makanan Malaysia ni kan. Masa saya menulis ni pun saya dah boleh bayangkan kelazatan makanan-makanan ni hehehe. Insyaallah dalam blog ini juga saya akan share beberapa tempat menarik yang saya pernah berkunjung untuk maklumat bersama ya. Mana la tau kalau tiba-tiba anda berkunjung ke tempat tu nanti boleh la singgah kan.

Okey, saya berhenti di sini dulu ye.. Jangan lupa pada peminat makanan tu kena terus follow entri saya yang akan datang ye..


Sehingga bertemu lagi..!

Gambar oleh https://sites.psu.edu


Afzan Ismayatim

0 comments:

Post a Comment

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

About Me

About Me
Assalamualaikum wbt.. Nama saya Afzan Ismayatim, dan saya penulis blog “Travel & Living Diary” ini. Saya sangat suka melancong, menjelajah dan meneroka tempat-tempat baru dan negara-negara orang. Saya pernah ke Belgium, France, India, Netherlands, Peru, Spain, Yemen dan beberapa buah negara lagi untuk melancong dan bekerja. Insyaallah, dalam blog ini saya akan berkongsi beberapa pengalaman manis semasa saya berada negara-negara ini. Semoga kita sama-sama mendapat manfaatnya.

Popular Posts

Recent Posts

Powered by Blogger.

Copyright © Travel and Living Journal by Afzan Ismayatim | Powered by Blogger
Design by BG DESIGN